Rockia ja romantiikkaa

Tämä projekti tupsahti eteeni, kun hyvä ystäväni halusi remontoida vuonna 2001 rakennetun kerrostalokaksionsa. 2000-luvun alussa käytettiinkin paljon sisustuksessa pähkinää ja kermanvalkoista, ja nyt ystäväni halusi päivittää asuntonsa sisustuksen tähän päivään sopivaksi. Ja siitähän se ajatus sitten lähti.

Omalta tyyliltään ystäväni on ”rokkimimmi”, joka kuitenkin pitää myös romanttisista yksityiskohdista. Asuntoa ruvettiinkin remontoimaan heti melko rajulla kädellä, ja vanhat tapetit ja parketit saivat lähteä uusien pintamateriaalien alta. Keittiökalusteiden uusimistakaan ei tarvinnut miettiä moneen kertaan ja myös vanhat komerot saivat lähteä. Remontoiminen toi myös oman haasteensa asukkaalle, joka asui koko remontin ajan kaaoksen keskellä. Toki kuka nyt ei uuden tulevan kotinsa eteen tekisi kaikkea?

Vanhan parketin tilalle valittiin upea harmaavalkoinen 60×60-senttisistä laatoista tehty lattia. Pienessä 50 neliön kaksiossa kannatti jo pohjankin takia asentaa laatat kauttaaltaan kaikkiin tiloihin.

Värimaailma asunnon sisustuksessa valittiin harmaa-valkoiseksi. Vanhan keittiön ja olohuoneen välissä oli aikaisemmin ollut pieni ruokailuryhmä, mutta päätimme poistaa pöytäryhmän kokonaan ja tuoda uuteen keittiöön myös enemmän säilytystilaa. Pöytäryhmän paikalle nousikin keittiösaareke. Keittiön väriksi valittiin valkoinen, joka toi muuten pieneen tilaan valoa ja tilan tuntua. Keittiön ja olohuoneen yhtenäiselle seinälle asennettiin betonihenkinen tummanharmaa tapetti, joka toi sisustukseen yhdessä laatan kanssa ”raffia” tunnelmaa. Olohuoneen yhdelle seinälle valittiin myös valkoinen sisustuskivi. Keittiössä haluttiin tuoda sisustukseen lisäksi asukkaan tyyliin sopiva sisustustapetti, josta tulikin upea yksityiskohta, joka istuu kokonaisuuteen hienosti.

Makuuhuoneessa haluttiin jatkaa samaa betonihenkeä kuin olohuoneessa, jotta asunnon sisustuksesta tulisi yhtenäinen. Makuuhuoneessa käytettiin kohdetapetin lisäksi yhdellä seinällä harmaata maalia, joka pehmentää muuten niin valkoista huonetta. Alkuperäiset harmaat ikkunapuut tuovat hauskan yksityiskohdan sisustukseen.

Eteisen ja makuuhuoneen uudet liukuovikaapistot toivat sisustukseen sekä tilan tunnetta että käytännöllisyyttä. Valaistuksessa haluttiin käyttää nykyaikaisia ratkaisuja, joilla saatiin lisäksi kauniit pintamateriaalivalinnat paremmin esille. Romanttisilla kattokruunuilla taas haluttiin pehmentää muuten melko modernia sisustusta, ja samalla niistä saatiin upeita yksityiskohtia asuntoon. Myös kaikki muu kalustus ja tekstiilit laitettiin uusiksi, eli asunto koki siis täyden muodonmuutoksen.

Tässä projektissa oli haasteena yhdistää kaksi niin erilaista tyyliä ja kuitenkin saada aikaan tasapainoinen ja kaunis lopputulos. Mielestäni tämä asunto rokkaa romanttisesti! Myös ystävyytemme on säilynyt vielä projektin jälkeenkin. Kesän aikana olisi vielä tarkoitus remontoida asunnon pesuhuone. Siis sitä odotellessa…