Elina Ristimaa

 

Elina Ristimaa

Ammattilainen avuksesi

Olen Elina Ristimaa, Seinäjoella asuva sisustussuunnittelija ja yrittäjä. Olen toiminut suunnittelijana vuodesta 2004, ja oma yritykseni Sisustus Room² aloitti toimintansa helmikuussa 2013.

Sanon aina, että kotona mutta myös työpaikalla on ihmisen viihdyttävä. Siksi niihin kannattaa myös satsata. Mielestäni tässä työssä tärkeintä on osata KUUNNELLA asiakasta, sitä kautta löytyvät hänen toiveensa ja tarpeensa. Jokaisen projektin lopputuloksesta huokuukin aina sekä asiakkaan että suunnittelijan persoona.

Omissa suunnitteluprojekteissani pyrin pitämään tunnelman rentona, mikä näkyy sekä lopputuloksessa että asiakkaan kanssa tehdyssä yhteistyössä. Sisustamisesta ei tarvitse tehdä liian totista ja jäykkää. Projektille on hyvä varata myös riittävästi aikaa; jos asioita ja päätöksiä tehdään kiireellä, lopputulos on usein myös sen näköinen. Kysymys on kuitenkin monesti isoistakin investoinneista, joten asiat kannattaa suunnitella ja toteuttaa kerralla kunnolla.

Asiakkaani ovat kertoneet, että minua on helppo lähestyä sekä ihmisenä että suunnittelijana. Olen aidosti innostunut työstäni, ja se tarttuu myös asiakkaisiini. Lisäksi haluan asiakkaani persoonallisuuden näkyvän myös lopputuloksessa; tämä tekee jokaisesta kohteesta erilaisen ja persoonallisen.

Käytän projekteissani mielelläni erilaisia materiaaleja ja värejä. Erilaiset pintastruktuurit saavat paljon eloa sisustukseen, lisäksi valaistus on mielestäni yksi tärkeimmistä sisustuksen rakentajista. Tehtäväni ei ole luoda tilasta vain kaunista, vaan myös toimiva.

Omasta historiastani voin kertoa sen verran, että sain hyvät eväät työhöni kalustemuotoilun opinnoista Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Mottoni on kuitenkin ”työ tekijäänsä opettaa”, sillä paras ammattitaito kehittyy työn merkeissä, ihmisten koteja ja muita tiloja suunnitellessa. Aloitin suunnittelijan työt vuonna 2004 ja toimin Vepsäläisen sisustussuunnittelijana vuosina 2007-2012.

Pidän työni monipuolisuudesta, siitä, että jokainen asiakas, koti ja yritys on erilainen. Projektini vaihtelevatkin muutaman kymmenen neliön kokoisista asunnoista aina suuriin omakotitaloihin ja julkisiin kohteisiin, kuten asuntomessuihin ja -näyttelyihin.

Elina Ristimaa, sisustussuunnittelija