Unelmien piparkakkutalo

Jokaisessa meissä asuu pieni prinsessa. Tämä toteamus nousi mieleeni tätä projektia toteuttaessani. Tämä omakotitalo on uudiskohde, joka rakennettiin Ilmajoelle nelihenkiselle perheelle. Joukossa vilistää mukana myös sisustukseen sopiva Leevi-kissa.

Olin projektissa mukana lähes alusta asti. Suunnittelin koko talon sisustuksen, eli pintamateriaalit (maalit, tapetit, lattiamateriaalit, laatat eri tiloihin yms.), kiinteät kalusteet (keittiö-, wc-, kodinhoitohuone- ja eteiskalusteet sekä liukuovikalusteet), sisustustekstiilit ja valaistuksen sekä yleensäkin huoneiden kalustamisen.

Asiakkaani intohimo sisustamisessa ovat pienet romanttiset yksityiskohdat. Ajatukseni suunnittelussa olikin, että sisustuksen isommat elementit olisivat väreiltään melko yksinkertaisia ja ajattomia, jolloin pienemmillä ja muutamilla isommillakin romanttisilla yksityiskohdilla maustettaisiin kokonaisuutta. Mielestäni lopputulos oli oikein onnistunut; tästä kodista tuli ihanan lämmin ja kodikas – glamouria unohtamatta.

Hienoa tässä projektissa oli erityisesti se, että asiakkaani olivat itse niin innokkaita sisustajia. Olimme mm. jo hyvissä ajoin ennen talon rakentamista etsimässä erilaisia materiaaleja ja muita sisustamiseen liittyviä yksityiskohtia. Mielestäni on hienoa, kun asiakas haluaa olla alusta asti tiiviisti mukana projektissa. Monesti se myös helpottaa omaa työtäni, koska näin minulle selviää helposti, mitkä ovat asiakkaan toiveet ja tarpeet. Kotiahan suunnitellaan vain ja ainoastaan asiakasta varten!

Itselleni tämä ”piparkakkutaloprojekti” antoi myös mukavasti haasteita. Oma tyylini on pelkistetympi ja modernimpi, joten projekti muistutti taas siitä, kuinka monipuolinen suunnittelijan on oltava. Hienoa on se, että opin itse suunnittelijana – ja myös ihmisenä – tällaisia projekteja tehdessä hurjasti enemmän.

Asiakkaan kommentit:

”Ensimmäinen tapaaminen sisustussuunnittelijan kanssa jännitti. Tuntui, kun olisin mennyt ostoksille maksetun seuralaisen kanssa. Iloinen ja rento Elina vapautti tunnelman heti. Suunnittelupalaverit ja ostosreissut sujuivat kuin parhaan ystävättären kanssa ikään.”

”Halusin osallistua suunnitteluun mahdollisimman paljon. Etsin mieluisia vaihtoehtoja ja esitin ne Elinalle. En ollut tajunnutkaan, miten paljon kauniita sisustusmateriaaleja ja -ratkaisuja nykyään on tarjolla. Suunnittelijan yksi tärkeimmistä tehtävistä olikin pitää emäntä kurissaa. Kaikkea ihanaa kun ei kuulemma yhteen tupaan voi mahduttaa.”