Valkoinen valtakunta

Seinäjoen keskustaan rakennettiin noin vuosi sitten taas yksi upea kerrostalo. Asiakkaani olivat ostaneet kerrostalosta pienen kolmion kakkosasunnoksi, joka helpottaisi heidän sen hetkistä elämäntilannettaan ja arkeaan.

Asiakkaani olivat jo kerrostalon rakennusvaiheessa saaneet valita itse pintamateriaalit sekä kiinteät kalusteet. Rouva oli halunnut käyttää uuden kodin sisustuksessa paljon vaaleita sävyjä, koska nyt se oli taas mahdollista, kun nuorimmainen kolmesta pojasta oli ”lentänyt kotipesästään”. Minun tehtäväkseni jäi kodin kalustaminen, tekstiilien ja valaistuksen suunnittelu sekä pieni stailaus. Omaa suunnittelutyötäni helpotti huomattavasti se, että pohja sisustukselle oli tehty niin hyvin.

Asiakkaani tarvitsi apua lähinnä kalusteiden valintaan ja materiaaleihin liittyen. Ruokailutilan ja olohuoneen sisustuksesta haluttiin yhtenäiset, koska ne olivat samaa tilaa. Tyyli sisustuksessa oli hyvin moderni, ja kalustuksessa haluttiin käyttää paljon valkoista. Niinpä koviin kalusteisiin valittiinkin kiiltomaalattua valkoista ja valkoista lasia, jotka korostavat hyvin toivottua modernia tyyliä. Vaikka valkoinen nahka mielletään monesti kylmäksi materiaaliksi, tässä kohteessa sitä pehmennettiin sohvaan valitulla helmenharmaalla kankaalla sekä kauniilla eri harmaan sävyillä raidoitetulla matolla. Sisustukseen tuotiin petrolin värisellä koristetyynyllä sekä isolla taululla ripaus väriä. Verhoihin valittiin kaunis valkoinen klassinen raitakangas, josta ommeltiin paneeliverhot. Verhot siivilöivät kauniisti pitkän ikkunarivistön tarjoaman luonnonvalon.

Monesti pienemmissä asunnoissa oman haasteensa tuovat pienet neliömäärät, jotka olisi kuitenkin saatava hyödynnettyä järkevästi. Jokapäiväiset tarpeet pitäisi saada suunniteltua fiksusti pieneenkin asuntoon, ja vielä niin, että lopputuloksena olisi miellyttävä kokonaisuus. Tässä projektissa kokonaisuus onnistui upeasti; tärkein ja minulle ikimuistoisin asia oli asiakkaan kasvoille valmiin projektin ääressä noussut hymy.